Εταιρικές Δράσεις

Ευχαριστήρια επίσκεψη στη DIAXON από την Ομάδα Ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής

Ο κ. Γρ. Στεργιούλης,  Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ ΑΕ επισκέφθηκε στις 6 Ιουλίου 2016 το εργοστάσιο της Diaxon στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με τους εργαζόμενους. Την ίδια ημέρα , πραγματοποίησε ευχαριστήρια επίσκεψη στο εργοστάσιο η ομάδα Ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής ("Robotgang"), η οποία πρόσφατα έλαβε χορηγία από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ προκειμένου να συμμετάσχει σε παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής στις ΗΠΑ.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έλαβε χώρα τον Μάιο του 2016 με τη συμμετοχή  72 ομάδων από 30 πολιτείες των ΗΠΑ και άλλων  16 χωρών και . Ο διαγωνισμός αφορούσε 3 τομείς: αυτόν του project  (ιδέα), του προγραμματισμού robot και των core values. Στο διαγωνισμό  δεν υπήρξε γενική κατάταξη, ωστόσο η ομάδα του ΓΕΛ Κομοτηνής είχε  συνολικά  μιά πολύ καλή παρουσία και ειδικά στον τομέα project.

Τον προηγούμενο  Μάρτιο, η ομάδα Ρομποτικής "Robotgang", είχε συμμετάσχει επίσης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας "First Lego League", ο οποίος διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στη Θεσσαλονίκη. Ξεκινώντας από μηδενική βάση, με τη συνδρομή της Μητρόπολης και επιχειρήσεων της τοπικής κοινωνίας, κατάφερε να καλύψει τα απαραίτητα έξοδα της συμμετοχής  της. Αν και ομάδα δημόσιου σχολείου, συναγωνίστηκε επάξια ομάδες μεγάλων πόλεων και ιδιωτικών σχολείων και τελικά κατάφερε να κερδίσει, το 1ο βραβείο καινοτόμου λύσης και την 1η θέση στη γενική κατάταξη του διαγωνισμού, ανάμεσα σε 54 συμμετέχουσες ομάδες από όλη την Ελλάδα.